L’XBTC

La Xarxa de Bancs de Tumors de Catalunya (XBTC) està formada pels bancs de tumors d’onze hospitals catalans amb l’objectiu de posar a disposició de la comunitat científica una gran col·lecció de mostres de totes les patologies per a la recerca biomèdica. Actualment, l’XBTC compta amb més de 3 milions de mostres i teixits disponibles.

L’XBTC es va constituir el 2007 com a iniciativa del Pla director d’oncologia de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i diversos hospitals.

La xarxa s’estructura mitjançant nodes ubicats a cada hospital i, actualment, està coordinada pel node de l’Hospital Clínic-FCRB-IDIBAPS de Barcelona.

Xarxa de Bancs de Tumors de Catalunya - Nodes

Formada per

11 hospitals de Catalunya

Ofereix

Més de 3 milions de mostres i teixits
XBTC - Xarxa de Bancs de Tumors de Catalunya

Els bancs de tumors de l’XBTC treballen conjuntament amb els serveis d’anatomia patològica dels hospitals per homogeneïtzar els protocols de processament i preservació de les mostres i el tractament de les dades associades per complir els criteris de qualitat i ètic-legals vigents.

Si ets investigador o investigadora

d’una entitat pública o de la indústria biomèdica i de la salut, tant d’àmbit nacional com internacional, contacta amb l’XBTC perquè et proporcionem mostres de teixit i sang d’alta qualitat, diversitat i integritat.

Si vols col·laborar com a donant

de mostres tumorals i contribuir que futurs pacients es beneficiïn dels avenços de la recerca, consulta la pàgina “Com puc participar”.